Nieuwe blogartikelen

Wat is hardweefsel?

6 August, 2018 by Administrator

Waarschijnlijk heeft u de term wel eens...

FOCWA Eurogarant: Waarborg de kwaliteit van de reparatie aan uw auto

29 December, 2017 by Administrator

FOCWA   Eurogarant  geeft u de...

Vloerrenovatie door DéBos

13 December, 2017 by Administrator

Vloeren worden dagelijks zwaar belast. Het kan...

View all blog entries →

Wat is hardweefsel?

Posted on 6 August, 2018 by Administrator

Waarschijnlijk heeft u de term wel eens gehoord, hardweefsel. Maar weet u ook wat hardweefsel is of wat het doet? In dit artikel wordt er dieper ingegaan op hardweefsel als isolatietechniek. Lees hier wat het is, wat het doet en waar het verkocht wordt.

Waaruit is hardweefsel opgebouwd?

Hardweefsel kom je vaak tegen in constructiemateriaal. Hardweefsel kan onder de noemer kunststof genoemd worden. Het is echter wel een hele andere kunststof soort dan anderen; het is namelijk vele malen sterker dan normaal kunststof. Het is eigenlijk het gewapende beton van de kunststof soorten. Hardweefsel is opgebouwd uit verschillende lagen linnen en papier. Deze worden met behulp van phenolhars geïmpregneerd. Hierdoor wordt het product elektrisch isolerend (het tegenovergestelde van elektrische geleiding). Dankzij deze eigenschap kan het veel worden gebruikt in machinebouw en constructie. 

De eigenschappen

Zojuist zijn wij er achter gekomen dat hardweefsel het gewapende beton is onder de kunststof soorten. Dankzij de combinatie van het linnen, papier en phenolhars wordt er een bijzonder sterk product gecreëerd met elektrische isolatie eigenschappen en een hoge slijtvastheid. Het is daarom niet gek dat hardweefsel wordt teruggevonden in producten als lagers, tandwielen en glijstrips.

De voordelen van hardweefsel op een rij

  • Elektrisch isolerend
  • Zeer slijtvast
  • Hoge drukvastheid
  • Breed toepasbaar

Hardweefsel in de praktijk

Hardweefsel komt u, door de goede eigenschappen, op veel verschillende plekken tegen. Het wordt het meest gebruikt in de machinebouw. Daar zijn namelijk sterke producten nodig die wel tegen een stootje kunnen. Tandwielen en lagers zijn in deze situatie vaak gemaakt van hardweefsel, aangezien dit sterker is dan ander kunststof.

Meer over hardweefsel?

Wilt u meer weten over hardweefsel of denkt u dat dit het beste materiaal is voor uw toepassingen? Bezoek dan eens de website van uw specialist in Isolatietechniek. In de provincie Gelderland is dat Kühne Industrie. 

Op de website van Kühne Industrie kunt u meer informatie vinden over verschillende isolatietechnieken, waaronder hardweefsel. Ga naar de website en lees meer over deze geweldige kunststof soort!